Суспільство
25 березня 2016
Найважливіші новини України за день
Жорстоке вбивство адвоката Юрія Грабовського, суддя госпсуду – хабарник, підозрювані у вбивстві Бузіни звільнені з-під варти,Кольченко не проситиме Путіна про помилування, ББП підтримала кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра.
news-image

Жорстоке вбивство адвоката Юрія Грабовського

Тіло вбитого адвоката було знайдено в п’ятницю о 4 ранку в лісі Київської області, Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної асоціації адвокатів України.

«Сьогодні ми дізналися трагічну звістку. АдвокатЮрійГрабовськийзнайденийвбитим. Підозрюванихуцьомузлочинізатримано, імисподіваємося, щовсіпричетнідовбивстванашогоколегибудутьпокарані. ВисловлюємоспівчуттяблизькиміріднимЮріяГрабовського, всім, хтойогознав. Ми всі втратили талановитого розумного енергійного адвоката, відданого своїй справі» - йдеться в повідомленні.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що викрадачі прікрипили до ноги адвоката вибухівку.

«Для нас самих це стало дивиною. Злочинці попередили його, що при будь-якій спробі втечі приведуть вибуховий пристрій у дію і його розірве на місці», — розповів Матіос.

Крім того, злочинці писали зі сторінки Грабовського у Facebook про те, що він знаходиться на курорті за кордоном.

 

Суддя Вищого госпсуду Швець був затриманий під час отримання хабара

Суддю Вищого господарського суду України Віктора Швеця, затримали 24 березня, під час отримання хабара.

"Я можу підтвердити, що вчора ввечері був затриманий суддя Вищого господарського суду України Віктор Швець. Він був затриманий на" гарячому "під час отримання хабара. Сума хабара задоволена велика. На жаль, у мене зараз немає дозволу слідчого на розголошення деталей цього розслідування, але мова йде про отримання хабара у великому розмірі. І це не один факт, наслідком задокументовано кілька фактів отримання хабара ", - повідомив керівник апарату глави Служби безпеки України Олександр Ткачук.

За його словами, під час обшуку у Швеця було вилучено великі суми грошей в різній валюті, а також паспорт громадянина іноземної держави.

У свою чергу, вищий господарський суд України спростовує інформацію про затримання судді Віктора Швеця.

Слідство триває.

 

Суд відпустив підозрюваних у вбивстві Бузини

 

Печерський районний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання підозрюваного у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведько. Він буде вільний до 25 травня.

Також, суд відхилив клопотання прокурорів про домашній арешт і продовження розслідування у відношенні ще одного підозрюваного в убивстві журналіста Олеся Бузини Дениса Поліщука. Він буде звільнений 2 травня.

Нагадаємо, колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня в Києві. Близько 13:20 двоє невідомих у масках застрелили Бузину біля його будинку, після чого зникли на автівці. У той же день міліція знайшла автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.

 

В'язень Кремля Кольченко заявив, що не буде просити про помилування

Незаконно засуджений у Росії житель окупованого Криму Олександр Кольченко заявив, що не проситиме про помилування у Путіна. Про це повідомила Адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна.

Це перша зустріч зі своїм підзахисним після його етапування в одну з колоній Челябінської області. Також адвокат повідомила, що до Кольченка застосовують невідповідні дисциплінарні заходи.

Нагадаємо, що Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв були затримані разом з Сенцовим.

Слідчі ФСБ звинувачували їх в організації та участі у терористичному співтоваристві, підготовці теракту на території півострова.

Після вироку Олександра Кольченка відправили в Челябінськ.

 

Партія ББП підтримала кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра

 

Партія "Блок Петра Порошенка" підтримала кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України. Про це заявив народний депутат від фракції Артур Герасимов по завершенню з'їзду партії.

"Ми підтримали кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України для того, щоб фракція БПП в парламенті розглядала цю кандидатуру, і ця кандидатура була висунута на голосування", - сказав депутат.

 Також на позачерговому з'їзді партії було прийнято резолюцію щодо шляхів подолання урядової кризи. Згідно з документом, делегати з'їзду вимагають відставки Кабінету міністрів.

 

Мішель Арманд