Події
29 березня 2016
Савченко можуть обміняти на більш важливих для Кремля людей, ніж ГРУшники
Російська сторона бере участь в переговорах щодо можливого обміну засудженої української льотчиці.
news-image

Про це передає Інтерфакс з посиланням на обізнане джерело, пише «Є!».

Співрозмовник не уточнив, хто конкретно є сторонами переговорів. За словами джерела, на даний час йдуть консультації про можливість звільнення Савченко шляхом обміну, в ході яких російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити українську льотчицю.

Відомо, що в цьому списку вказані засуджені в США Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко.

Є серед них і росіяни, діяльність яких зазвичай не афішується, - зазначив співрозмовник агентства.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що не обізнаний про хід переговорів, однак не виключив, що це питання могло обговорюватися на переговорах держсекретаря Джона Керрі і російського керівництва на минулому тижні.

Не знаю, чи підуть на це США, так як Савченко не їх громадянка, але якщо з гуманітарних міркувань вони на це підуть, це було б теж виходом. Якщо це станеться, то нехай це так і буде, - повідомив адвокат Марк Фейгін Савченко.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко звернувся до російської влади з пропозицією обміняти засуджену Савченко на двох росіян - Євгенія Єрофеєва та Олександра Александрова, обвинувачених на Україні в тероризмі. У відповідь на це прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія буде діяти відповідно до російських законів, розглядаючи пропозицію про обмін льотчиці.

Російський підприємець Віктор Бут визнаний американським судом винним у продажу зброї угрупованню Революційні сили Колумбії, яка в США вважається терористичною організацією. Йому призначено покарання у вигляді 25 років позбавлення волі.

Російський льотчик Костянтин Ярошенко у вересні 2011 року отримав 20 років тюремного ув'язнення. Слідчі звинуватили росіянина в змові з метою ввезення в США великої партії наркотиків.

Читайте також: РФ не віддасть Савченко по Мінських угодах,- Фейгін