Київ
7 квітня 2016
У столиці території, занедбані з вини власника чи орендаря, будуть повернуті до власності громади
У КМДА планують провести інвентаризацію усіх захаращених територій.
news-image

Території, які занедбані з вини власника чи орендаря, повертатимуть назад до власності міської громади. Для цього місто матиме всі підстави. Про це під час об’їзду Соломʼянського та Голосіївського районів заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Є!»

Під час обʼїзду ми виявили низку таких територій. Наприклад, приміщення в Очаківському провулку або територію Совських ставків. Щодо останньої район має намір розірвати угоду оренди, адже територія кишить сміттям, водоймища ніхто не чистить, дерева не обрізають, – пояснив він.

За словами заступника голови КМДА, місто планує провести інвентаризацію усіх захаращених територій.

Більшість занедбаних місць і будівель мають своїх власників або орендарів. І наше завдання – змусити їх навести порядок, а не покладати цю роботу на ЖЕКи, які повинні наводити лад на територіях, за які мешканці їм платять квартплату. Якщо ж власники не можуть чи не хочуть цього робити, місто буде змушене ініціювати процедуру повернення таких територій до власності київської громади. Я усвідомлюю, що в цьому плані на міську владу чекає складна й масштабна робота, але ми її проводитимемо відкрито й публічно, тому сподіваємося на підтримку киян, – підкреслив Петро Пантелеєв.
Читайте також: Біля Дому профспілок комунальникам перешкоджають поставити паркани навколо незаконного кафе «Каратєль»