Політика
7 квітня 2016
Кемерон визнав, що володів часткою в офшорі
Британський прем'єр запевнив, що продав її перед обранням на посаду.
news-image

Британський прем'єр Девід Кемерон сьогодні визнав, що він і його дружина Саманта володіли акціями офшорної компанії, створеної його покійним батьком, передає «Є!» із посиланням на  ВВС.

Однак він повідомив, що продав ці акції перед тим, як у 2010 став главою уряду Великобританії. Кемерон також додав, що він заплатив податки з дивідендів, отриманих по акціях офшорного фонду.

Таким чином Кемерон прокоментував інформацію про офшорні активи його батька, що містилася в опублікованих у світовій пресі "панамських документах", а також відкинув припущення про те, що міг використовувати офшори для скорочення податкових виплат.

Я заплатив прибутковий податок на дивіденди. З їх продажу був отриманий прибуток, що не перевищувала суми, яка не обкладається податком на приріст капіталу, так що я не заплатив податок на приріст капіталу. Однак я виплатив всі належні британські податки, - запевнив англійський прем'єр.

Раніше Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), який базується у Вашингтоні, оприлюднив витяги з 11,5 млн документів з даними про офшорних рахунків ряду діючих та колишніх світових лідерів. Звіти, яким було дано назву "Панамські документи", засновані на інформації панамської компанії Mossack Fonseca, яка надає юридичну підтримку в реєстрації компаній в офшорних зонах.
В "Панамських документах" містилася інформації про те, що покійний батько глави британського уряду - Іен Кемерон - став у 1982 році одним із засновників панамської компанії Blairmore Holdings.

Читайте також: Путін вперше прокоментував «панамський скандал»