Суспільство
7 квітня 2016
Опитування: чому голландці не прийшли на референдум
Як свідчить дослідження, близько 16% виборців залишилися вдома в надії, що явка складе менше 30%.
news-image

Багато голландців відмовилося від участі в референдумі по Україні, оскільки не знали, за що голосувати. Про це свідчить опитування громадської думки, проведене у четвер компанією Ipsos, передає «Є!»

Серед основних причин люди також вказали, що не вірять у те, що уряд візьме до уваги результати голосування (27%). Крім того, 23% виборців заявили, що просто принципово проти референдумів. Через невизначену позицію голосувати відмовилися 26% голландців.
Досить багато виявилося і "стратегів", тобто тих, хто не прийшов на виборчі дільниці зі стратегічних міркувань.

Багато прихильників угоди пішли на цей ризик і залишилися вдома в надії, що явка виявиться нижче необхідного рівня. І вони цілком могли досягти своєї мети, хоча в кінцевому рахунку явка чуть трохи перевищила необхідний рівень, - зауважив професор з інновацій та регіональному управлінню Університету Твенте Марсел Богерс.

Як свідчить дослідження, близько 16% виборців залишилися вдома в надії, що явка складе менше 30%. Ще 8% вважали безглуздим голосувати, так як були впевнені, що ця оцінка не буде подолана.

Респонденти мали право дати більше однієї відповіді, при цьому опитування проводилося виключно серед виборців, які не взяли участь у голосуванні.
Референдум з питання ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною пройшов в Нідерландах в середу, 6 квітня.

Як свідчать попередні результати голосування, проти документа висловилися 61,1% виборців, за - 38,1%. Явка склала 32,2%.

Читайте також: Кемерон визнав, що володів часткою в офшорі