Політика
13 квітня 2016
Ми все одно розірвемо відносини з Росією та побудуємо стіну, - Парасюк
Нардеп прокоментував відхилення комітетом ВР постанови про припинення дипломатичних відносини з Росією
news-image

Кореспондент «Є!» поспілкувалася з позафракційним нардепом Володимиром Парасюком щодо рішення про розірвання дипломатичних відносин з Росією. Як відомо, Комітет Верховної Ради із закордонних справ 12 квітня розглянув проект постанови про припинення дипломатичних відносини з Росією і відхилив його. 

На прохання прокоментувати причини нардеп відповів: 

"Бо немає політичної волі деяких депутатів та Президента України. Замало політиків усвідомлюють те, що відбувається на сході України. Вони цього не роблять, бо вони не були на війні, не знають, яка вона страшна"

Володимир Парасюк вважає, що у даному рішенні зацікавлений насамперед Петро Порошенко.

"Тому що у нашого президента є відносини з Росією і йому невигідно. Це з його подачі вони вчора проголосували"

На запитання щодо того, як ставляться до цього воїни АТО нардеп зазначив:

"А як би Ви відносилися, якби Ви кожен день сиділи в окопі і кожен день російські гради чи міни прилітали біля Ваших окопів. Я думаю, що Ви би ставилися дуже негативно до такого явища. Я ще раз кажу - тут немає політичної волі в першу чергу нашого президента"

На думку парламентаря, Україна не використовує необхідні на міжнародній арені інструменти:

"Розрив дипломатичних відносин не несе за собою як таких наслідків, це більше декларативна річ, яка просто-напросто є лакмусовим папірцем для нашої країни і ми чомусь це не використовуємо. Це дуже сильний інструментарій на міжнародному рингу. Але бачите, держава наша не хоче цього робити"

Володимир Парасюк переконаний, що це негативно позначиться на сприйнятті України на міжнародній арені, адже держава сама повинна в першу чергу дбати про власні інтереси:

"Знаєте, як нам казали? Ви в першу чергу думайте про свою країну і думайте, як вирішити проблеми з Путіним, як вирішити питання, яке називається "війна". Ви самі робіть. І вони казали: ми не можемо вам настільки сильно допомагати, якщо ви самі допустите. Ви самі вирішуєте, доки дійде Путін"

Причиною вважає непатріотичну владу:

"У нас не українська влада до кінця, у нас пострадянська політична еліта, яка має дуже серйозні зв'язки з Росією ще з часів 90-х, ще з часів розпаду СССР"

Проте наміри нардепа залишаються міцними та цілеспрямованими:

"Але я знаю точно, що ми розірвемо дипломатичні відносини з Росією, побудуємо велику стіну, а не якісь там речі понариваємо. Я був на кордоні з Росією, ви просто не повірите - це просто ганьба. МИ ведемо війну з Росією, а в нас кордон в деяких місцях - просто посадка дерев"

А прогнози - оптимістичними: 

"Я казав, що років вісім, це десь буде той період часу, щоб вже відмерло і народилося нове суспільство, яке буде ходити на вибори і буде нести відповідальність. Та молодь, яка в даний момент розуміє, що таке Революція Гідності і що таке війна на Сході. В їхніх серцях і їхній голові вже буде закладене зовсім інше бачення України і взагалі того, що відбувається"

А поки що наші реалії охарактеризував коротко та влучно:

"Бо зараз, в даний момент, чесно кажучи, все вирішує хліб по 14 копійок та ковбаса по рубль двадцять. Ви все розумієте про людей, які досі хочуть вернути Радянський Союз"

Нагадаємо, що рішення щодо припинення дипломатичних відносин України з Росією було ухвалено комітетом Верховної Ради з закордонних справ 30 березня. Президент України висловився проти такого рішення, а 12 квітня проект постанови було відхилено у комітеті із закордонних справ ВР.