Політика
14 квітня 2016
У Раду внесено законопроект про призначення нового прем'єр-міністра
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про призначення спікера парламенту Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України.
news-image

Відповідний проект №4420 від 14.04.2016 розміщений на сайті Ради, передає «Є!».

Суб'єктом законодавчої ініціативи значиться президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, 10 квітня Яценюк заявив, що подає у відставку з поста прем'єр-міністра України.

На зборах коаліції президенту України Петру Порошенку офіційно була запропонована кандидатура Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України. За дане рішення проголосували всі учасники зборів коаліції, але один утримався, а один проголосував проти.

Крім того, учасникам консультацій вдалося узгодити майже весь склад майбутнього Кабінету міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом

Першим віце-прем'єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі стане представник президента у ВР Степан Кубів. Його заступниками збираються призначити Юлію Ковалів і Максима Нефьодова.

Віце-прем'єром із соціальних питань стане Павло Розенко, віце-прем'єром з євроінтеграції – Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єром з питань АТО і окупованих територій – Володимир Кістіон.

Віце-прем'єром з реформ збираються призначити Дмитра Шимківа, віце-прем'єром з гуманітарних питань залишиться В'ячеслав Кириленко.

Міністерство фінансів очолить Олександр Данилюк, його першим заступником стане Оксана Маркарова.

Арсен Аваков залишиться на посаді міністра внутрішніх справ, Павло Петренко – міністра юстиції, Степан Полторак – міністра оборони, Павло Клімкін – міністра закордонних справ, Юрій Жданов – міністра молоді та спорту, Юрій Стець – міністра інформаційної політики.

Міністерство соціальної політики очолить Андрій Рева, Мінекології – Остап Семерак,Міносвіти – Лілія Гриневич, МінАПК – Тарас Кутовий, Мінінфраструктури – Володимир Омелян, Мінкультури – Євген Нищук, Мінрегіонбуд – Геннадій Зубко.

Міністром Кабміну стане Олександр Саєнко. Кандидатури на посади міністра палива та енергетики і міністра охорони здоров'я поки не узгоджені.