Зі старих iPhone і iPad отримали тонну золота
Звіт про успіхи в утилізації старих гаджетів опублікувала компанія Apple.
news-image

З iPhone і iPad вдалося витягти близько тонни золота, а також значна кількість інших елементів, придатних для повторної переробки, повідомляється в документі, передає «Є!» з посиланням на ЗМІ.

Apple серйозно взялася за утилізацію пристроїв. Представники компанії наполягають на тому, що повторна переробка дозволить знизити вартість гаджетів, а головне - уникнути засмічення навколишнього середовища компонентами старої техніки.

У звіті говориться, що за рахунок вилучення тонни золота зі старих iPhone, iPad і Mac вдалося повернути 40 млн доларів США (ціна тройської унції дорогоцінного металу становить 1229,8 долара).

Експерти підрахували, що в середньому в одному iPhone міститься 30 мг золота, в основному воно використовується при виготовленні друкованих плат. Переробляли і золоті iPhone, корпус яких включає 50 г 18-каратного золота.

Крім того, зі старих пристроїв витягли близько 28 тонн сталі, алюмінію, скла та інших матеріалів. У звіті наводяться дані в фунтах.

Робот Liam, який розбирає iPhone, витрачає на обробку одного пристрою 11 секунд. Вся лінія переробляє 1,2 млрд гаджетів за рік.