Події
18 квітня 2016
Паралімпійця Пісторіуса можуть засудити на довгі роки
Верховний суд у Південній Африці завершив підготовку до оголошення оновленого вироку колишньому олімпійському і паралімпійському спринтеру Оскару Пісторіусу за умисне вбивство південноафриканської моделі Ріви Стінкемп.
news-image
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на SkyNews.

Оновлений вирок Пісторіусу почнуть оголошувати 13 червня і оголосять до 17 червня, сказав суддя Верховного суду Обрі Ледваба.

Олімпійському і паралімпійському спринтеру загрожує як мінімум 15 років за ґратами за вбивство його подруги Ріви Стінкемп на День святого Валентина 2013 року.

Верховний суд Південної Африки у грудні почав перегляд справи про ненавмисне вбивство в грудні. Зазначимо, що тепер Пісторіуса підозрюють в умисному вбивстві.

Нагадаємо, у березні Верховний суд країни відхилив його право оскарження засудження за вбивство. Легкоатлет-паралімпієць Оскар Пісторіус, засуджений на п'ять років за вбивство подруги, достроково вийшов на волю у 2015 році. Прокуратура ПАР вимагага переглянути справу Оскара Пісторіуса та знову відправити його за грати.

У дитинстві Пісторіусу було ампутовано обидві ноги нижче коліна, однак, це не завадило йому займатися різними видами спорту і навіть отримати золоту медаль з легкої атлетики на паралімпійських іграх в Афінах 2004 року. На Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні, хоча йому не вдалося пробитися у фінал з легкої атлетики, він став першим спортсменом з інвалідністю, який змагався на Олімпійських іграх.

Читайте також: Пісторіусу дозволили обніматися з родичами