Україна
21 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

В результаті пожежі в Одеській області загинули шестеро дітей від 4 місяців до 10 років

Шестеро дітей у віці від 4 місяців до 10 років загинули під час пожежі в Білгород-Дністровському районі Одеської області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Одеської ОДА Володимир Жмак.

"Жахлива трагедія в с.Шабо Білгород-Дністровського р-ну: вночі о 04:30 виникла пожежа в приватному будинку, де проживала сім'я з 6 дітьми від 4 місяців до 10 років", - написав він.

За словами Жмака, о 6:05 пожежу було ліквідовано, проте під час розбору завалів виявлено тіла загиблих дітей: 

"Всіх ... Немає слів ..."

22 квітня, на території Одеської області оголошено жалобу за загиблими сьогодні в пожежі в селі Шабо 6 маленьким дітям 2006-2015 р.н.. За фактом події відкрито кримінальне провадження. Попередня кваліфікація того, що сталося - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, стаття 270 КК України.

"Зелені чоловічки" захопили перший поверх Київради і побили депутатів від "Свободи"

Невідомі особи в зеленій формі без розпізнавальних знаків, озброєні спецзасобами, захопили перший поверх Київської міськради. Депутатів-свободівців Володимира Бохняка, Прохора Антоненка, Володимира Назаренко і Олега Гелевея, які вимагали від невідомих пояснити причини їх дій, жорстоко побили.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Зазначені особи в повному обмундируванні, зі спецзасобами, але без розпізнавальних знаків прибутку на автобусах "Київпастрансу".
На вимогу представитися відмовили, зате жорстоко побили наших депутатів. Ми викликали слідчо-оперативну групу, але поліція і Нацгвардія просто не діють. За деякими даними, ці "ТІТУШКИ в формі" - співробітники охоронної фірми "Лівий берег", - повідомив Сиротюк голова фракції ВО "Свобода" в Київраді Юрій Сиротюк.

Пізніше в прес-службі політичної сили додали, що правоохоронці відвезли порушників до Шевченківського управління поліції Києва (Герцена, 9). Туди також попрямували і депутати міськради, які постраждали від "тітушек", щоб дати пояснення. Крім цього, до міськради прибув начальник поліції Києва Андрій Крищенко і пообіцяв, що особи нападників будуть встановлені.

У "Свободі" також зазначили, що після нападу "зелених чоловічків" депутата Київської міськради Олега Гелевея забрала швидка допомога.

За даними поліції, під час зіткнень постраждав один працівник охорони. Йому надали першу медичну допомогу.

"На місці події знаходиться керівництво столичного Главку поліції, працює слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Проводиться дослідча перевірка, опитуються учасники і свідки. Згодом будуть вивчені відеозаписи, зроблені правоохоронцями та журналістами. Після проведення всіх цих заходів правоохоронці столиці нададуть правову оцінку діям кожного активного учасника подій під КМДА ", - відзначили в прес-службі поліції Києва.

Рада відмовилася внести до порядку денного законопроект, що дозволяє призначити Луценко генпрокурором

Депутати Верховної Ради відмовилися внести до порядку денного сьогоднішнього засідання законопроект №4469, що дозволяє призначати генпрокурором кандидата без досвіду роботи в органах прокуратури.

За таке рішення проголосували 177 депутатів при мінімально необхідних 226.

До цього голова парламенту Андрій Парубій заявив, що даний зареєстрований законопроект, згідно з Конституцією, визначений Президентом Петром Порошенко як невідкладний, в зв'язку з чим необхідно внести його до порядку і розглянути.

Як повідомлялося, фракція БПП пропонує призначити генпрокурором Юрія Луценка, який при цьому не має юридичної освіти.

Відзначимо, що 20 квітня правоохоронний комітет рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект №4481, що дозволяє призначати генеральним прокурором кандидата без юридичної освіти, і рекомендував відправити на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи законопроект №4469, що дозволяє призначати генпрокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.

Апеляційний суд залишив під вартою одеського суддю Бурана

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт одеського судді Олексія Бурана і залишив його під вартою.

"Рішення Солом'янського районного суду Києва залишити без змін", - постановив головуючий суддя Ігор Паленик.

Відзначимо, що адвокати підозрюваного просили суд відпустити підсудного з-під варти в зв'язку з важкою хворобою і наявністю 2 дітей на утриманні.

Нагадаємо, на початку квітня суд на 2 місяці заарештував одеського суддю Бурана.

31 березня Верховна Рада схвалила його затримання і арешт. Перед цим НАБ заявило, що суддя Малиновського райсуду Одеси Буран відкрив вогонь по правоохоронцях і зник при спробі його затримання за хабар в розмірі 500 тис. гривень.

Автор: Мішель Арманд