Події
22 квітня 2016
Депутат розповів подробиці вчорашньої бійки в Київраді
Очевидці порівнюють молодиків, які вчора заблокували Київську міську раду, із "зеленими чоловічками" у Криму.
news-image

На брифінгу у Верховній Раді голова фракції ВО "Свобода" в Київський міськраді Юрій Сиротюк розповів подробиці вчорашньої бійки в приміщенні КМДА, учасником яких він став, передає кореспондент «Є!» з місця подій.

За його словами, ці події дуже нагадували часи Януковича, коли тітушки і беркутівці теж блокували будівлі і нападали на депутатів і активістів.

Перший поверх окупувало близько 80 молодиків у повному оснащенні, з холодною зброєю, зі спецзасобами, без розпізнавальних знаків, дуже схожі на "зелених чоловічків" у Криму, які не реагували на будь-які запитаня. Після того, як ми (депутати Київради - прим.ред.) викликали патрульну поліцію, вони накинулися на нардепа Київради Володимира Назаренка, побили його, затягнули во внутрішній дворик до автобуса "Київпастранса", який нам довелося заблокувати, щоб викликати поліцію, - розповів Сиротюк.

Він також відзначив під час цього повну бездіяльність поліції або, на його думку, "змову поліції і керівників адміністрації з цими зеленими чоловічками".

Після блокування автобусу, молодики забігли до будівлі, де побили депутатів в Київраді. За словами Сиротюка, наразі один з них зі струсом мозку знаходиться в лікарні. Усього близько 6 депутатів були побиті.

За нашою інформацією, це приватна армія бандитів, яка до цього займалася розгоном протестувальників. Кришується паном Столаром, який становить тіньову гілку влади в Києві, - повідомив депутат.
Якщо вчора приходили бити киян просто озброєні тітушки у спортивних костюмах, то тепер це люди добре підготовлені в найкращому споряджені, з рацією, з холодною зброєю, які мають повне потакання з боку правоохоронних органів, - підкреслив він.

Юрій Сиротюк також розповів про дивну поведінку поліції під час бійки.

Ми не вступали в суперечку з цими "чоловічками". Викликали поліцію, але вони нічого не робили, - зазначив він.

Нардеп повідомив, що особисто викликав нового начальника поліції Києва Андрія Крищенка, але це теж ніяк не допомогло. У підсумку, молодики у балаклавах, за словами Сиротюка, спокійно посідали по своїх автобусах, а їх організатори зникли. 

Наприкінці брифінгу Юрій Сиротюк повідомив, що депутати Київради будуть вимагати від прокуратури і поліції детального розслідування цієї справи, встановленя осіб, які вчинили вчорашній злочин, а також вимагатимуть пояснень своїх дій у поліції.

Начальник поліції був особисто на місці подій, тому, сподіваюся, зможе дати відповідь, хто це були, і що вони там робили, - резюмував нардеп.

 

Читайте також: Депутатів «Свободи» у дворі Київради побили невідомі (відео)