Суспільство
25 квітня 2016
Вартість комунальних послуг підвищать з 1 травня. Скільки доведеться платити?
З 1 травня газ для населення та підприємств подорожчає. Відповідно - зросте вартість послуг за опалення та гаряче водопостачання.
news-image

З 1 травня газ подорожчає не лише для населення, але й для підприємств теплокомуненерго, що приведе до підвищення цін на опалювання і гарячу воду майже на 80%, повідомляє «Є!».


Підвищення тарифів продовжиться до 2017 року, доки ціна на газ не  стане однаковою для всіх  та не сягне 7 гривень 19 копійок за один кубометр газу.
Зараз загальний тариф для населення становить 7 гривень 19 копійок за один кубометр газу, пільговий тариф для тих, хто використовує газ для індивідуального опалювання, - 3 гривні 60 копійок. Підвищення торкнеться пільгового тарифу - з 1 травня він становитиме 5 гривен 50 копійок за кубометр газу.

Щодо опалювання та гарячої води, то вони також повинні подорожчати на 80%, тому що тариф на газ для підприємств теплокомуненерго також зросте - з 3 до 5 гривень 50 копійок.


Середня вартість опалювання без лічильника на сьогодні становить 18 гривень (за 1 квадратний метр площі), а повинна зрости до 32 гривень. У деяких областях вона може досягати 45 − 50 гривень.


Вартість гарячої води по Україні на сьогодні становить в середньому 40 гривень, а після підвищення становитиме приблизно 72 гривні (за 1 кубометр), в деяких областях може досягати і 100 гривень.


21 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд буде вимушений піти на підвищення тарифів.