Світ
27 квітня 2016
Новий скандал навколо збитого малайзійського літака – непорозуміння чи свідома брехня?
13 жовтня 2015 року колегією міжнародних експертів було офіційно визнано, що МН17 було збито ракетою «Бук» російського виробництва. Проте сьогодні чергові невизначеності стосовно катастрофи знову супроводжують світову пресу.
news-image

 

Вже майже два роки минуло з часів катастрофи цивільного літака Boeing MH17 малайзійських авіаліній, що відбулася 17 липня 2014 року біля Тореза Донецької області під час розгортання військових дій у зоні АТО. Тоді на борту літака загинуло 298 людей. 13 жовтня 2015 року колегією міжнародних експертів було офіційно визнано, що МН17 було збито ракетою «Бук» російського виробництва. Проте сьогодні чергові невизначеності стосовно катастрофи знову супроводжують світову пресу, а ця жахлива катастрофа поступово стає засобом політичного тиску на міжнародній арені.


Як стверджують свідки, малайзійський літак MH17 було збито українським винищувачем, – Sunday Express


На початку тижня світові ЗМІ приголомшила стаття британської газети Sunday Express з новими свідченнями про збиття літака українським військовим винищувачем. Журналісти британського видання навели нові подробиці катастрофи, які, за їх інформацією, містяться у документальному фільмі «Хто збив MH17?», що є частиною серіалу «Теорія змови» британської телерадіомовної компанії BBC і має вийти на екрани 3 травня.

Стаття містила коментарі кількох свідків, які стверджували, що бачили перед катастрофою два літаки, що летіли дуже близько один до одного, потім один з них вибухнув, а інший безперешкодно полетів далі. Журналісти Sunday Express кваліфікували ці показання, як доказ того, що цивільний літак було насправді збито українським військовим.


BBC вважає, що малайзійський «Боїнг» MH17 було збито українським винищувачем, – International Business Times

Інформаційний виток підтримали і за океаном. Американський новинний веб-сайт International Business Times у понеділок, 25 квітня, опублікував статтю свого кореспондента Сюман Варандані, у якій теж наводилася сенсаційна точка зору стосовно збиття літака Boeing MH17. Кореспондент IBT також вказала, що у фільмі BBC будуть наведені свідчення кількох свідків трагедії, які вважають, що насправді літак був збитий українським винищувачем, а не ракетою «Бук» російського виробництва, як раніше зазначили міжнародні експерти.

Журналіст американського видання у зв’язку з цим також навела у своїй статті коментар російського депутата та голови Комітету Державної Думи з міжнародних питань Олексія Пушкова. Росіянин зазначив, що із захопленням чекає на вихід фільму, який, за його словами, має врешті решт пролити світло на правду про катастрофу. Коментарі інших експертів стосовно стрічки у статті не наводилися.


Газета Sunday Express невірно виклала зміст програми, МН17 навряд був збитий українським бойовим літаком, – офіційне спростування BBC

Проте вже того ж самого дня, у понеділок, 25 квітня, офіційний сайт BBC спростував інформацію про те, що у фільмі допускають причетність українського військового літака до катастрофи.

«Газета Sunday Express невірно виклала зміст програми. На відміну від того, що стверджується у її заголовку, експерти насправді назвали у програмі малоймовірними твердження про те, що МН17 був збитий українським бойовим літаком, тому що вони не можуть літати на такій висоті.

У цьому неупередженому документальному фільмі збалансовано викладені твердження про долю рейсу, що суперечать одне одному, в тому числі свідоцтва як за, так і проти теорій, які зачіпають Росію, Україну і ЦРУ.

У фільмі також мають бути детально розглянуті результати офіційного розслідування уряду Нідерландів, яке дає переконливі докази того, що літак був збитий надпотужною ракетою земля-повітря», - говорилося у повідомленні.

Незважаючи на офіційне спростування інформації з боку BBC, на сайтах International Business Times та Sunday Express статті із фактичними звинуваченнями українських військових у катастрофі редактори не видалили та досі не спростовують їх зміст. При цьому, обидва видання мають дуже гарну репутацію і популярність, зокрема IBT у 2014 році зайняв третє місце серед усіх новинних веб-сайтів у сфері бізнесу за популярним рейтингом Alexa Internet. Тоді виникає питання: де саме правда і хто з цих поважних ЗМІ подає брехливу або неперевірену інформацію? Цьому може бути кілька пояснень.

По-перше, публікації із звинуваченнями українських військових у катастрофі могли стати результатом некваліфікованої журналістської роботи, адже якщо BBC справді не надавав подібних тверджень, то інформацію не перевіряли і дуже сильно викривили. Навіть якщо це так, важко повірити, що за три доби редактори Sunday Express та International Business Times не побачили офіційне спростування BBC, – ресурсу, на який вони посилалися. Адже тоді вони б мали також надати на своїх новинних сайтах спростування та вибачення, або видалити статті, що містять несумісну з офіційною позицією BBC інформацію. Цього не відбулося, тому редакторські колегії IBT та Sunday Express або впевнені у правдивості власних статей, або свідомо надають неправдиву інформацію.

По-друге, самі представники компанії BBC могли надати неперевірену або загалом невірну інформацію про фільм, який вони готують до показу на початку травня 2016 року. Згодом, коли у BBC відчули, який резонанс у світовій пресі викликала ця інформація, представники компанії звернулися з офіційним спростуванням. Така інформація також могла надаватися, щоб привернути більше уваги до документального фільму, додати йому скандальності. Проте ВВС, як один з найповажніших інформаційних ресурсів світу, навряд робив би це спеціально, а потім спростовував твердження власних журналістів.

Ще одним варіантом того, як пояснити цей скандал, є припущення про цілеспрямовану інформаційну кампанію по дискредитації України на міжнародній арені. Проте тоді слід визнати, що вона ведеться завдяки засобам масової інформації, що представляють Велику Британію та США, а це країни-союзники України, які офіційно підтримують її позицію у конфлікті на сході. Незважаючи на це, слід зауважити, що за останні два місяці західні ЗМІ були і так наповнені негативними коментарями на адресу України, переважно її найвищого керівництва, тому ситуація навколо начебто нових фактів катастрофи MH17 – це лише продовження загальної тенденції.
Врешті решт, остаточний висновок зможе зробити кожен, коли 3 травня офіційно вийде на екрани документальний фільм "Хто збив МН17?". Проте, незважаючи на усю суперечливість різних точок зору західних видань, фактом залишається те, що за останні 4 дні міжнародному іміджу України завдано ще одного болісного удару, на який країні, на території якої продовжуються бойові дії, доведеться реагувати.


Костянтин Рубель