Світ
29 квітня 2016
Австралійці зібрали гроші, щоб зняти кота з дерева (відео)
За порятунком кота стежили австралійські ЗМІ і користувачі соцмереж.
news-image

Професійний рятувальник тварин Найджел Вільямсон виклав на своїй сторінці у Facebook відеозапис з врятованим ним котом, який застряг на дереві і провів там більше доби, передає «Є!»
Кіт на прізвисько Бутс забрався на 12-метрове дерево в місті Фернтри Галлі 27 квітня, але злізти з нього не зміг. Тварина застрягла серед гілок і його господареві, маленькому хлопчику, не вдалося його визволити. Тоді його сусідка Сьюзі Батлер оголосила краудфандінговую кампанію, за допомогою якої зібрала кошти на порятунок кота.

Батлер вирішила вдатися до послуг професіонала, коли зрозуміла, що не зможе забратися на високе дерево. Вона підрахувала, що послуги фахівця з порятунку тварин обійдуться в 205 доларів. Ці гроші були зібрані на майданчику Gofundme.com за чотири години. Кошти на це пожертвували 12 осіб.

Вільямсон, що дістав Бутса з дерева, зазначив, що вперше за 30 років роботи бачить, як люди збирають кошти на порятунок тварин за допомогою краудфандінга. Він зробив 20-відсоткову знижку на свої послуги і взяв за роботу 185 доларів.

За порятунком кота стежили австралійські ЗМІ і користувачі соцмереж.