Київ
4 травня 2016
“Мистецький Арсенал” запрошує на фестиваль “ЕтноСвіт”
Фестиваль пройде з 19 по 22 травня.
news-image

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький Арсенал”, Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” до Дня Європи в Україні презентують Міжнародний фестиваль традиційних культур “ЕтноСвіт”, під час якого буде презентовано спеціальну програму “Простір ГЛИНИ”, передає «Є!» 

Фестиваль пройде з 19 по 22 травня. 

Фестиваль ЕтноСвіт має на меті створити платформу для культурного обміну та інтеграції українців у світовий простір. Запрошені з усього світу майстри та гурти через народну культуру відкриють для відвідувачів фестивалю різноманітність та культурне багатство народів світу, їх особливі прояви у формах, орнаментиці, змістах. Кожен відвідувач стане безпосереднім учасником міжкультурного діалогу, що створить таку необхідну сьогодні атмосферу взаєморозуміння, - йдеться в повідомленні організаторів заходу.


Більше 250 учасників з України та світу представлятимуть на фестивалі традиції, ремесла, народні технології, відкриватимуть таємниці створення рукотворних шедеврів.

Серед гостей на цьогорічному фестивалі співаки, музики і майстри з Грузії, Естонії, Польщі, Білорусі, Литви та ін.країн

Впродовж чотирьох днів фестивалю на гостей “ЕтноСвіту” чекатимуть ярмарок традиційних ремесел, фольклорна програма, майстер-класи з традиційних танців, дитячий простір (народні ігри, забави, майстер-класи), традиційна кухня з різних куточків світу (майстер-класи, презентації, частування), простір спілкування та обміну досвідом (лекції, діалоги, презентації), презентація видань, присвячених культурі та традиціям, кіно про традиції та особливості культури різних народів і країн світу, про народних майстрів, виставки та інсталяції.
.
Офіційне відкриття фестивалю: 19 травня о 18:30.

ГОДИНИ РОБОТИ:
19 травня – 15:00-21:00
20 травня – 11:00-21:00
21 травня – 11:00-20:00 та 21:00-06:00 – Травнева ніч у Мистецькому Арсеналі (В рамках Міжнародного дня музеїв)
22 травня – 11:00-19:00

Загальна вартість вхідного квитка – 40,00 грн.
Пільгового квитка – 20,00 грн.

Пільговий вхід дійсний для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу.

Безкоштовний вхід для дітей до 12 років, інвалідів 1-2 групи, військовослужбовців строкової служби, учасникам АТО, музейним працівникам, членам Спілки художників (за наявності посвідчення).