Політика
4 травня 2016
Саша Боровик залишає посаду заступника Саакашвілі
Втім, політик залишається радником губернатора Одещини.
news-image

Саша Боровик заявив, що припиняє виконувати обов'язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації (ОДА), передає «Є!» 

Сьогодні я виходжу з держслужби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Своє рішення Саша Боровик пояснив набуттям чинності нової редакції закону про державну службу.

Я жалкую, що український закон має таку заборону (мати держслужбовцям якесь громадянство, окрім українського – ред.). Мені здається, що це було б в інтересах України, якщо б українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон, - зазначив він.

У той же час, Боровик має намір активізувати свою політичну активність.

Я зараз працюю над кількома проектами з новим молодіжним рухом "Нове покоління" та кількома інтерес-групами. Я так само зможу займатися політичною роботою в країні, - додав він.

Боровик також повідомив, що за останній рік на держслужбі заробив 15 тис. 300 гривень та переказує ці гроші на потреби АТО.

Нагадаємо, 1 травня набула чинності нова редакція закону про державну службу. Він передбачає наступні реформаторські новації: введення на всі посади державної служби відбуватиметься тільки за конкурсом на основі особистих якостей і досягнень кандидатів на посади, виключаються будь-які корупційні механізми при надходженні та проходження державної служби, державна служба стане деполітизованою, встановлюється прозора модель оплати праці та ін.

Зазначимо, Саша Боровик став заступником голови Одеської ОДА у грудні 2015 року.

Читайте також: У СБУ знову потролили Захарченка щодо прямої лінії з Одесою