Події
5 травня 2016
На Луганщині знайшли схрон мертвого бойовика банди «Призрак» (ФОТО)
Схованку з боєприпасами, яка належала бойовику бандформування «Призрак», викрили у Рубіжному на Луганщині співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу СБУ.

Хазяїн схрону - місцевий мешканець, раніше засуджений за розбій та хуліганство, а також причетний до незаконного обігу зброї, приєднався до терористів у липні 2014 року. Про всяк випадок у себе вдома бойовик залишив схрон з боєприпасами. Під час бойових дій на території Перевальського району він замерз в окопі, покинутий своїми подільниками.

У рамках провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук в його помешканні. На присадибній ділянці оперативники виявили схованку, з якої вилучили сім елементів 4С20 з комплекту навісного динамічного захисту танків (містять пластичну вибухову речовину ПВВ-5А, основною складовою якої є гексоген), чотири гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами, набої калібру 7,62 мм.

Також у прес-службі СБУ повідомляють, що за оперативними даними у 2015-2016 роках на Луганщині службою було вилучено з незаконного обігу 213 одиниць зброї, 143 тисячі одиниць боєприпасів та майже 700 кг вибухівки.

Нагадаємо, батальйон "Призрак" у "ЛНР" був сформований одним з лідерів бойовиків Олексієм Мозговим, який був вбитий у 2015 році на окупованій території Луганщини, після чого підрозділ був ліквідований.

Читайте також: У Сєвєродонецьку затримали бойовика батальйону «Призрак»