Світ
6 травня 2016
У «Забороненому місті» в Пекіні випадково виявили артефакти XIV століття
Знахідка була зроблена під час прокладання нового електричного кабелю в західному крилі комплексу.
news-image

Робочі випадково виявили древні артефакти часів династії Юань (1271-1368 рр.), вік яких складає більше 600 років, під час ремонту у всесвітньо відомому китайському палацовому комплексі та національному музеї Гугун в центрі Пекіна, також відомому як "Пурпурне заборонене місто", передає «Є!» із посиланням на China Daily.

За словами глави археологічного управління музею Лі Цзі, знахідка була зроблена під час прокладання нового електричного кабелю в західному крилі комплексу ще в минулому році, однак для аналізу предметів і оцінки їх віку фахівцям знадобилося кілька місяців.

Виявлені в ході робіт уламки черепиці та керамічних виробів є прямим свідченням того, що культурний шар відноситься, щонайменше, до початку епохи династії Мін (1368-1644 рр.), не пізніше, - зазначив учений.

Крім того, дослідники виявили під землею залишки фундаментів, які ставилися до різних епох життя "Забороненого міста" - династій Юань, Мін і Цин (1644-1911 рр.).

Ці три шари артефактів демонструють те, як змінювалася архітектурне планування палацу з плином часу, - вказав Лі Цзі.
Це чимось нагадує збирання мозаїки. Ми проводимо малі за площею розкопки в декількох точках, а потім шляхом порівняльного аналізу отримуємо панорамний огляд, - розповів він.

Як підкреслив археолог, роботи, як і раніше знаходяться в початковій стадії і приводити будь-якої попередню планування древніх будівель ще передчасно, повні результати робіт фахівців будуть опубліковані пізніше.

Читайте також: Близько половини американців готові голосувати за Трампа, аби не виграла Клінтон - опитування