Війна
8 травня 2016
Бойовики «ДНР» вбили росіянина-мінометника, який винен у кривавому обстрілі Оленівки
Бойовики так званої "Донецької народної республіки" вбили громадянина РФ, який був причетний до обстрілу КВПП в селищі Оленівка Донецької області.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на власне джерело в штабі АТЦ.

Бойовики самопроголошеної "ДНР" вбили мінометника, громадянина Російської Федерації, з вини якого був обстріляний 27 квітня КПВВ у селищі Оленівка Волноваського району Донецької області. 

Нагадаємо, 27 квітня бойовики обстріляли КПВВ «Оленівка», в результаті чого загинули четверо мирних мешканців, десятеро людей потрапили до лікарні з пораненнями.

Керівництво "ДНР" намагалося звинуватити ЗСУ в обстрілі Оленівки, проте у штабі АТО такі звинувачення аргументовано спростували. Українські військові роз’яснили, що відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту в Оленівці становить 6,6 км. За їхніми словами, вони не могли завдати удару по Оленівці, адже 82-мм міномети не могли застосовуватися на такій відстані при максимальній дальності стрільби 3000 метрів (у 2Б14 Піднос) та 4200 метрів (у 2Б9 Васильок). При цьому важке озброєння сил АТО  калібром понад 100 мм, зокрема 120-мм міномети та 122-мм гармати, згідно з Мінськими домовленостями, відведене і встановлене на відстані. Це підтверджують представники ОБСЄ. 

Читайте також: В ОБСЄ підтвердили загибель мирних жителів в Оленівці