Події
19 травня 2016
День вишиванки у Раді: Ляшко назвав вишиванку кодом нації, а Вілкул проігнорував свято (ФОТО)
У Верховній Раді сьогодні депутати вдяглися в національний український одяг.
news-image

Кореспондент «Є!» спостерігала за нардепами в кулуарах Верховної Ради, які сьогодні вдягнули вишиванки.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко зізнався коресподентові, що в нього лише одна вишиванка, подарунок батьків кращого друга, яку придбали в Києві.  

Я не рахую, скільки разів її вдягаю. Як виходить, так і вдягаю, - додав він.

Депутат Ганна Гопко прийшла до сесійної зали у блакитній вишитій сукні.

Розповів про свою вишиванку і значення національного одягу для українців взагалі й лідер Радикальної партії Олег Ляшко

Моїй вишиванці вже років 10. Це чернігівська вишивка, Срібнянщина, рідна моєму серцю. Там мені її подарували років 10 тому. Стільки років я ношу і отримую велике задоволення! Українська вишиванка - це код, це як українська мова, пісня. Це ті елементи, які вирізняють нас українців від інших націй. Чого за царизму, за комунізму, за будь-яких тоталітарні системи - за що знищували українців? Тільки за те, що ми українці, що ми любимо свою рідну країну, тільки за те, що говоримо рідною мовою, що співаємо рідні пісні, що носимо українську вишиванку... Але неможливо знищити українців! - зазначив Ляшко.

А от лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко прийшла сьогодні в екстравагантному дизайнерському вбранні, яке вона презентувала як вишиванку. Тимошенко зазначила, що всією душею підтримує свято.

Проте були депутати, які проігнорували свято, чи то вважають вишиванку не зовсім зручною для роботи у ВР. Так, наприклад, депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул прийшов сьогодні в діловому костюмі і звичайній сорочці. 

Читайте також: Нардеп розповів, чому обрав чорну вишиванку