Лікарі назвали небезпечні прояви стресу
трес може «вдарити» по відразу багатьом органам тіла.
news-image

Наслідки стресу можуть бути несподіваними для багатьох людей, які бачили зв'язок між цим станом і деякими фізіологічними проявами, передає «Є!»

Для стресу характерна зміна і різкі коливання в гормональному складі, що, в свою чергу, відбивається на функціях важливих систем організму. Цей висновок медичних працівників опублікував електронний журнал Refinery29, на сторінках якого наведені найбільш несприятливі фізичні прояви стресового стану.
 
Зокрема, медики згрупували воєдино такі наслідки стресу:
 
Прискорене серцебиття - викликається відповідною реакцією організму на стрес, який починає збільшувати кровотік для отримання енергії, необхідної для подолання проблем. Як короткострокова міра почастішання серцебиття може допомогти, але якщо стрес хронічний, це серйозно порушує стан серцево-судинної системи.
 
Розлад шлунка - пов'язано з тим, що кишечник частково є компонентом нервової системи, тому реагує на емоції нудотою, розладом і іншими неприємними явищами.
 
Проблеми зі шкірою - обумовлені надактивного виробленням шкірного жиру, яку провокує різкий сплеск гормону стресу.
 
Збій менструального циклу - наслідок того, що організм в стані тривожності і гноблення пригнічує статеві гормони.
 
Ненормальний апетит - виникає через те, що в стресовому стані організм намагається запастися якомога більшою кількістю енергії для виживання.
 
М'язові болі - до них призводить неконтрольоване скорочення м'язів, яке викликається нервовою системою для посилення кровотворення, допомагає організму вистояти у важких умовах.

Читайте також: Зелене світло полегшує головний біль, - вчені