Події
24 травня 2016
«Нормандська четвірка» підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі
Навіть президент Росії Володимир Путін погодився.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу президента України, в ході телефонних переговорів в ніч з понеділка на вівторок у «нормандському форматі» за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Владіміра Путіна, сторони підтримали необхідність розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання, — йдеться в повідомленні.

Співрозмовники також наголосили на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включаючи створення передумов в частині безпеки для проведення місцевих виборів в деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм Бюро демократичних інститутів і прав людини  та Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Порошенко в розмові звернув увагу на погіршення ситуації, зокрема це стосується обстрілів в районі Авдіївки Донецької області.

За його словами, це є «реальною перешкодою для досягнення прогресу в мирному врегулюванні».

Як повідомляється, політики погодилися, що для «продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню».

«Президент України підкреслив, що для цього Росія повинна вивести війська з окупованої частини України і припинити поставляти туди зброю і найманців. Президент також звернув особливу увагу на необхідність відновлення контролю над українсько-російським кордоном», — повідомляє прес-служба.

Як зазначалося раніше, поліцейська місія на Донбасі неможлива до повного припинення вогню.

Читайте також: Захарченко прокоментував можливу появу поліцейської місії ОБСЄ: «Ми розстріляємо спостерігачів»