Спорт
24 травня 2016
Мірча Луческу підписав контракт з «Зенітом» на яхті
Угода розрахована на два роки з можливістю продовження ще на рік.
news-image

Агент відомого румунського фахівця Мірчі Луческу Аркадій Запорожану підтвердив інформацію про те, що його клієнт підписав контракт з санкт-петербурзьким "Зенітом", передає «Є!» із посиланням на Делфі.
За словами агента, Луческу підписав з одним з найсильніших російських клубів контракт за схемою "2 + 1" і приступить до роботи з 1 червня разом зі своїми помічниками. Що стосується російських тренерів Сергія Семака та Ігоря Сімутенкова, що входили в штаб попереднього тренера "Зеніту" Андре Віллаш-Боаша, то вони залишаться в структурі клубу, але в якій якості - поки незрозуміло.

Відомий футбольний журналіст Емануель Рошу, що працює на провідні світові видання, розповів, як відбулося підписання контракту між "Зенітом" і румунським фахівцем Мірчею Луческу.

Договір був підписаний на яхті, перед Ермітажем. Переговори тривали всього 20 хвилин, - написав Рошу в своєму Твіттері.

Як відомо, угода розрахована на два роки з можливістю продовження ще на рік. За словами Запорожану, перед 70-річним Луческу поставлена задача вивести «Зеніт» в десятку кращих клубів Європи.

Слова прощання на адресу Луческу  від президента донецького "Шахтаря" Ріната Ахметова опубліковані на сайті клубу.

Величезне-величезне дякую я хочу сказати Містерові та його помічникам. Ми здолали довгий шлях і разом домоглися великих успіхів. Ми були однією сім'єю. І разом ділили і радість перемог, і гіркоту поразок. За 12 років під керівництвом Мірчі Луческу «Шахтар» завоював 22 трофеї: Кубок УЄФА, 8 чемпіонств, 6 Кубків і 7 Суперкубків України. І за кожним трофеєм стоїть дуже велика праця і мудрість Містера.

Ніколи я не міг собі уявити, що так я прощатимусь із Містером. Тренерові Луческу я сьогодні говорю дякую, а з Луческу-другом я не прощаюся: я завжди приїду до нього, а він завжди приїде до мене. По-справжньому ми з уболівальниками подякуємо Містерові на «Донбас Арені». І я переконаний, «Донбас Арена» стоячи аплодуватиме Луческу, - йдеться в повідомленні.

Крім того, у повідомленні за підписом Ріната Ахметова зазначається, що "у Донбас обов'язково повернеться мир, а «Шахтар» повернеться на рідну «Донбас Арену»".

Читайте також: У Нацполіції завершили розслідування пожежі на «БРСМ-Нафті»