Україна
28 травня 2016
Залізничники із плакатами за «ДНР» вимагають зарплату в України
На території, підконтрольній бойовикам, мітингують працівники Донецької залізниці.
news-image

В окупованому місті Ясинувата сьогодні, 28 травня, працівники залізниці проводять мітинг з вимогою виплатити їм борги по заробітній платі, повідомляє «Є!» із посиланням на Новости Донбасса.

На мітингу виступали працівники залізничних станцій Іловайська, Дебальцевого, Микитівки, Ясинуватої та інших. Всі вони вимагають виплатити їм борг по заробітній платі. Однак дану претензію вони висунули до української влади і підприємству "Укрзалізниця".

Також на мітингу було висунуто ультиматум: все залізничне сполучення з окупованою територією буде припинено з понеділка 30 травня, до тих пір, поки не буде погашена заборгованість.

Деякі учасники мітингу тримають в руках плакати, на яких написано "Ми хочемо жити в "ДНР".

Раніше член "ДНР" Семен Кузьменко заявляв, що з березня 2016 року Україна включила окуповані підприємства і Донецької залізниці в список заблокованих, а також відрізала банківські рахунки, якими користувалися бойовики "в правовому полі України".

Тоді ж "ДНР" заявила, що Донецька залізниця на окупованій території перейде на "баланс" угруповання і буде автономним підприємством.

Читайте також: Все заради грошей: бойовики «ЛНР» вимагають закрити піший перехід через власні збитки