Політика
31 травня 2016
Ляшко розповів про Меморандум «дебілізації України», який підписав президент Порошенко
Лідер Радикальної партії заявив, що текст Меморандуму з МВФ потрапив до його рук.
news-image

 Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заблокував трибуну у Верховній Раді та звернувся до нардепів з промовою.  Про це передає кореспондент «Є!».

"Для всіх українців, Надя, ви були прикладом для багатьох чоловіків, як слід себе мужньо вести в російських казематах. Але водночас треба пам'ятати, що в російських тюрмах продовжують утримувати десятки, а може й сотні відомих і невідомих українських патріотів. І завдання української влади, безумовно за підтримки міжнародної спільноти - робити все, щоб їх звільнити. Так само звільнити українських патріотів, які сидять в українських тюрмах. Я хочу наголосити, що російських ГРУшників віддали в Росію, а ті бійці, які їх затримували, сидять в українській тюрмі. Оце от така справедливість"

Далі Олег Ляшко завів мову про так званий Меморандум з Міжнародним валютним  фондом

"Два тижні ми вимагали від влади оприлюднити текст цього меморандуму. Нам розказували, що його немає. Ми знайшли, дали люди нам цей документ. Проект листа про наміри і Меморандум на 45 сторінках за підписами президента Порошенка, прем'єра Гройсмана, міністра фінансів Данилюка і голови Нацбанку Гонтарєвої. Зверніть увагу - троє з чотирьох підписантів - офшорні персонажі"

 Нардеп розповів, про що цей Меморандум.

"Це меморандум дебілізації УКраїни. Не деолігархізації, не деофшоризації, а дебілізації України. Школи закривають, лікарні закривають, медичних та освітніх працівників скорочують, пенсійний вік піднімають, продаж землі влаштовують, тарифи на газ піднімають, пільговий режим оподаткування для фермерів забирають, мораторій на скасування перевірок скасовують. Я питаю - хто дав право підписувати цю ганьбу?"

Фракція Радикальної партії продовжує блокувати парламентську трибуну, вимагаючи створення слідчої комісії по корупції та офшорах Президента України і його оточення.

"Ми не підемо звідси, поки не доб'ємося справедливості"