Події
1 червня 2016
Поки депутати чубились через Горішні Плавні, у Раді танцювали діти (ФОТО)
Депутати Верховної Ради відмовилися підтримати законопроекти, які скасовують перейменування Дніпропетровська на Дніпро, а Комсомольськ на Горішні Плавні.
news-image

Як повідомляє кореспондент «Є!», обговорення скандальних постанов депутатами проходило бурхливо, навіть дехто почав штовханину.

За проект постанови "Про скасування рішення Верховної Ради від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області" № 3864-П проголосували 20 із 231 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Нагадаємо, цей проект вніс представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

А на брифінгу Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив,що протягом останні днів були питання з приводу того, чому не підписані закони по декомунізації. Він сказав, що згідно з Регламентом до Апарату Верховної Ради були подані два проекти постанов з вимогою скасувати рішення Верховної Ради від 19 травня про прийняття законів по декомунізації.

Після того, як на пленарному засіданні ці два проекти постанов не були проголосовані, Парубій підписав сьогодні прийняті 19 травня постанови  про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області №3864 і про перейменування окремих населених пунктів та районів №4085.

А водночас із брифінгом Андрія Парубія у фойє будівлі Верховної ради відбувалася презентація Міжнародного благодійного проекту "Мрій і дій" від Благодійного фонду "Овес", на якій танцювали та грали на музичних інструментах діти.

Як повідомила координатор проекту Тетяна Чайковська, метою проекту є охоплення напрямків освіти, виховання, екології і спорту. Він також долучає дітей до міжнародних програм, які допомагають їм себе реалізувати.

Сьогодні презентація у Раді , бо діти мають бути почуті в День захисту дітей! - пояснила вона ідею сьогоднішньої презентації.

 

Читайте також: Чому Горішні Плавні? - пояснення Інституту національної п'амяті