Події
2 червня 2016
В аеропорту Москви на злітній смузі провалився літак
Пасажирський літак, що виконував рейс із Санкт-Петербурга до Москви зі 147 пасажирами на борту, провалився в асфальт на злітно-посадковій смузі.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на LifeNews, лайнер Airbus A319 виконував рейс із Санкт-Петербурга до Москви. На борту знаходилося 147 пасажирів.

Лайнер близько 20 хвилин стояв на одному місці, пропускаючи інший борт.

Диспетчер повідомив пілотам, що необхідно терміново поставити літак і пропустити вперед борт з Санкт-Петербурга, який здійснив посадку.

- Літак пропустив його і чекав команди на парковку. За дві хвилини очікування асфальт під колесами почав руйнуватися, в результаті чого літак просів. Пілот не зміг відразу виїхати, оскільки шасі провалилося в асфальт, - розповіло джерело в правоохоронних органах.

У результаті інциденту лайнер простояв на ЗПС близько півгодини. Співробітники аеропорту прийняли рішення вивести всіх пасажирів із салону і відправити в будівлю аеровокзалу. Відзначимо, що на борту знаходилося 147 пасажирів, з них 22 дитини.

Після цього пілоти відбуксирували Airbus A319 на стоянку. За словами джерела, пошкодження злітної смуги вже усунули.

Також фахівці, що відповідають за ЗПС, оглянули всю асфальтову кладку на території аеропорту. Більше ніяких несправностей вони не знайшли.

За попередніми даними, провал стався через довгої стоянки Airbus A319 з пасажирами при вимкнених двигунах. Відзначимо, що в самій авіакомпанії російському виданню підтвердили факт того, що сталося.

Читайте також: Пасажир МАУ заявив про бомбу в аеропорту Стамбула