Війна
3 червня 2016
У Нацгвардії створили бригаду швидкого реагування за стандартами НАТО (ВІДЕО)
Бригада швидкого реагування вже отримала Бойовий Прапор та закінчила підготовку.
news-image

У заходах, що відбулися в навчальному центрі НГУ у селі Старе, приймали участь Секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, повідомляє «Є!» із посиланням на прес-службу НГУ.

До складу підрозділу увійшли штурмові батальйони, танковий батальйон та артилерійська батарея. Також бригада має підрозділи безпілотної авіації, розвідки, зв’язку та логістики.

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров підкреслив, що у Національній гвардії України запроваджуються принципи та стандарти, які працюють у США, країнах НАТО та Європі. До підрозділу потрапили як солдати з бойовим досвідом, так і новачки.

"Військова частина Нацгвардії готова до завдань на всій території України: відбиття зовнішньої агресії, знешкодження озброєних формувань та охорони державного кордону", – сказав командувач НГУ.

Відбір до бригади проходив у кілька етапів. Спочатку перевіряли персональні дані кандидата, потім він проходив тестування. Другий етап – особисте спілкування з командуванням частини. На третьому етапі кандидат мав продемонструвати свої фізичну підготовку, витривалість організму та морально-психологічну стійкість: реакцію на безперервні дії за поганих погодних умов, удень та вночі, під час бойових дій. Також перевіряли вміння працювати у колективі та лідерські якості.

Бригада є бойовою одиницею, структура та управління якої побудовані на зразок армійських підрозділів передових країн світу. Так, для тактичного планування застосовується американська модель MDMP (Military decision making process) – військовий процес прийняття рішень. Підготовка офіцерів штабу батальйону наразі здійснюється відповідно до норм зазначеної моделі.

Читайте також: Нацгвардії передали новітні українські БТРи (ФОТО)