Українець винайшов «розумні жалюзі», що виробляють електрику
Українець винайшов жалюзі, що забезпечують квартиру електроенергією.
news-image

Українець Євген Ерік винайшов "розумні" жалюзі, які допоможуть мешканцям багатоповерхівок зменшити рахунки за електрику, повідомляє «Є!».

SolarGaps - набір модулів, які зовні нагадують жалюзі. Винахід перетворює сонячне випромінювання у теплову та електричну енергію.

За словами винахідника, якщо встановити SolarGaps у трикімнатній квартирі з вікнами на південь, пристрій буде давати близько 100 кВт на місяць. Звичайно, це не дасть можливості повністю перекрити енергопотреби навіть однієї квартири (в середньому це до 250 кВт в місяць), але економія може стати відчутною.

Також автор обіцяє серйозну економію на охолодженні квартири влітку за рахунок "блокування сонячних променів". Оптимальний кут нахилу сонячних елементів повинна забезпечити вбудована автоматика.

За попередніми розрахунками винахідника, облаштування "розумними жалюзі" одного вікна в міській квартирі обійдеться приблизно в 300 доларів.

Винахідник каже, що вже є домовленості про виробництво "розумних жалюзі" на одному з київських підприємств із деталей, повністю вироблених в Україні.

Читайте також: Українські вчені перемогли на всесвітньому конкурсі NASA (ВІДЕО)