Київ
3 червня 2016
Стало відомо, де у Києві можна «законно» посмажити собі шашлики
Порушників чекають неабиякі штрафи.
news-image

На території міста заборонено розводити відкритий вогонь у парках, скверах та інших зонах відпочинку, крім спеціально відведених місць. Порушників чекають неабиякі  штрафи. Про це сьогодні повідомив журналістам в.о генерального директора КО «Київзеленбуд» Євген Кугук, повідомляє  кореспондент «Є!»

Штраф за подібні порушення сягає приблизно 1500 гривень. Окрім цього, поліцейські на місці можуть оштрафувати порушника на 255 гривень. А якщо нараховувати збитки за нанесену шкоду за розведення вогню на землі, то такий штраф може досягнути 20-30 тисяч гривень, - повідомив Євген Кугук.

Він зазначив, що кияни зможуть влаштувати пікніки та посмажити шашлики у спеціально створених для цього  барбекю-зонах.

Відповідні зони відпочинку створені і ще будуть створюватися в багатьох парках . Кияни вже можуть оцінити зону відпочинку у Парку Перемоги, що відкрилася цього року. Незабаром такі зони будуть влаштовані у парку Партизанської слави, а згодом - практично в кожному районі, - розповів Євген Кугук.

За його словами, на сьогоднішній день вже офіційно визначено 38 барбекю–зон, які переважно розташовані в так званих  буферних зонах  (територія міських лісів, що прилягає до житлових забудов).

Перелік зон відпочинку  можна подивитись на сайті КО «Київзеленбуд».

Читайте також: Порушення благоустрою у київських зонах відпочинку фіксуватиметься на мобільні телефони
Читайте також: У лісах навколо Києва встановлені відеокамери