Світ
6 червня 2016
Відсьогодні на фінському телеканалі Yle Teema починається Тиждень СРСР
Починаючи з 6 червня в рамках «Тижня СРСР» транслюватимуться російські та радянські художні, документальні фільми та передачі.
news-image

Як відомо, Радянський Союз розпався 25 років тому. З цього приводу фінський канал Yle Teema представляє Тиждень СРСР, протягом якого у глядачів буде можливість побачити велику кількість радянських і російських художніх фільмів, документальних передач, а також фінських і зарубіжних картин на радянську тематику, передає «Є!» із посиланням на Yle.

У програмі каналу як класичні радянські стрічки, такі, як «Табір йде в небо» Еміля Лотяну і «Біле сонце пустелі» Володимира Мотиля, так і російські комедійні і пригодницькі фільми на радянську тематику.

Документальні фільми «Чорнобильські бабусі», «Сталін», «Карпов-Каспаров» дадуть можливість зазирнути в минуле і перегорнути славні і страшні сторінки радянської та російської історії, а тематична суботня програма «День в радянській Естонії» представить два гумористичних документальні фільми про Естонську РСР : «Диско і атомна війна», а також «Єдине рекламне агентство в СРСР», - повідомили на каналі.

Також буде показаний цикл архівних передач 60-70-х років.

Читайте також: Прототип героя «Денискових оповідань» загинув під колесами машини в Петербурзі