Події
6 червня 2016
В Італії загинув скандальний друг Путіна
Трагедія сталася 5 червня на півночі Італії.
news-image

Депутат Європарламенту від італійської партії «Ліга Півночі» Джанлука Бонанно загинув унаслідок ДТП у неділю, 5 червня. Як повідомляє «Є!» з посиланням на The Telegraph, 50-річний політик помер на місці.

Інцидент стався близько 17:00 за місцевим часом у муніципалітеті Горла-Маджоре, що на півночі Італії. Бонанно, який з травня 2014 року обіймав посаду мера північноіталійського міста Боргозезія (провінція Новара), у момент зіткнення з іншим автомобілем перебував у машині разом із ще одним пасажиром. В результаті отриманих травм, 50-річний політик помер, інші учасники ДТП отримали поранення різного ступеня тяжкості. Його дружина, яка також була в машині, перебуває в лікарні.

Бонанно до свого обрання в Європарламент займав депутатське крісло в Палаті депутатів національного парламенту в період з 2008 по 2014 рік.

Як повідомляє видання, на смерть політика в Мережі відреагували неоднозначно. Деякі співчували, а деякі буквально раділи, заявляючи, що «смерть була єдиним способом позбутися його».

Політик славився своїми суперечливими антиімміграційними висловлюваннями і трюками, які викликали різкі реакції в соціальних медіа. Один з найгучніших скандалів стався в жовтні. Тоді депутат був оштрафований на 3060 євро і відсторонений від діяльності в парламенті на 10 днів після того, як він одягнув футболку із зображенням Адольфа Гітлера і канцлера Німеччини Ангели Меркель під час пленарного засідання. Також під час інших дискусій з Меркель, Бонанно носив вуса в стилі Гітлера і «зигував».

Італійський євродепутат неодноразово підтримував політику Росії і палко підтримував Путіна. Під час одного зі слухань щодо ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС у Страсбурзі він з'явився в майці з написом «Ні санкціям проти Росії!».

Читайте також: Екс-депутат розповів, як Єфремов з комуністами створювали «ЛНР» під «гарантії Путіна»