Суспільство
7 червня 2016
Як змінилася Ялта після окупації (фото)
В анексованому Криму подешевшали тільки автівки та газ, усе інше подорожчало.
news-image

Як передає «Є!», про це повідомило литовське видання Delfi

Нещодавно журналісти ЗМІ Литви відвідали окупований РФ Крим та поспілкувалися з місцевими жителями.

За словами водія маршрутки, який займається перевезеннями пасажирів з Сімферополя до Ялти, після анексії на півострові збільшилася кількість автівок. З Росії до Криму протягом останніх двох років було завезено багато китайських та японських автомобілів, що мають руль з правої сторони.

Власник маршрутки зазначив, що після окупації в Криму подешевшали тільки автівки та газ. Все інше подорожчало. Більшість товарів постачається на півострів з Росії через пороми та літаки.

Під час прогулянки Ялтою журналісти побачили об'яви з щоденними рейсами до "ДНР". Журналісти зазначили, що поїздка на маршрутці до Ялти обійшлася їм в 400 рублів. Морська екскурсія на двоповерховому човні коштує також 400 рублів. Таксисти возять пасажирів до старого міста за 300 рублів.

За словами місцевих жителів, власники українських паспортів, що проживають у Криму, вимушені раз на три місяці залишати півострів через закон окупаційної влади. З приводу цього тут з'явився бізнес щодо оформлення міграційних карт. Одне таке оформлення коштує 900 рублів. 

Співробітники одного з місцевих кафе зазначили, що бабусі на набережній, які здавали кімнати в 100 метрах від моря з євроремонтом, сидять на колишніх місцях та пропонують ті ж самі приміщення. За словами одного з барменів судна, останнім часом у Ялті поменшало туристів. Він зазначив, що до Криму відпочити приїжджають переважно тільки росіяни, а українців та європейців тут дуже рідко можна зустріти.

Читайте також: Аваков проти створення кримськотатарського батальйону