Події
8 червня 2016
Порошенко створив Національний центр кібербезпеки
Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про Національний координаційний центр кібербезпеки».
news-image

Указом затверджено Положення про Національний координаційний центр кібербезпеки, повідомляє «Є!» з посиланням на сайт Президента.

Діяльність Центру дозволить забезпечити координацію діяльності суб’єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки, - йдеться у повідомленні.

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України. Керівником Центру за посадою є Секретар Ради національної безпеки і оборони України, секретарем – керівник структурного підрозділу Апарату Ради національної безпеки і оборони України, до відання якого віднесені питання кібербезпеки.

Основними завданнями Центру вважаються здійснення аналізу стану кібербезпеки; результатів проведення огляду національної системи кібербезпеки; стану готовності суб’єктів забезпечення кібербезпеки до виконання завдань з питань протидії кіберзагрозам; стану виконання вимог законодавства щодо кіберзахисту державних електронних інформаційних ресурсів, інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, а також критичної інформаційної інфраструктури; даних про кіберінциденти стосовно державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах тощо.

Читайте також: США звинуватили Росію в кібератаці на Україну