Політика
8 червня 2016
У Росії пропонують розглянути питання про «взаємне зняття санкцій» з парламентаріїв РФ і ЄС
Російська сторона обговорювала питання скасування обмежень з французькими, італійськими, австрійськими та німецькими колегами.
news-image

Про доцільність розгляду питання про одночасне і взаємне зняття санкцій з парламентаріїв Росії та ЄС заявив глава комітету Держдуми РФ із міжнародних справ Олексій Пушков на зустрічі з представниками фінської делегації в ПАРЄ, передає «Є!»

Ми думаємо, що на парламентському рівні можна було б розглянути питання про одночасне і взаємне зняття санкцій з парламентаріїв. Це рішення, яке могло б бути прийнято в Брюсселі і в Москві, ми вважаємо, що це було б символічним, але вельми важливим кроком,що демонструє добру волю сторін до припинення протистояння, яке відбувається зараз в наших відносинах, - сказав Пушков.

Він підкреслив, що російська сторона піднімала це питання з французькими, італійськими, австрійськими, німецькими колегами.

Все в принципі виступають "за". Питання в тому, звичайно, як провести таку пропозицію через структури Євросоюзу, де, на жаль, до сих пір панує негативне ставлення до такого підходу, - зазначив глава комітету.

На думку Пушкова, це виключно питання політичної волі.

Ніщо не заважає такому взаємному рішенню і якщо кілька держав Євросоюзу виступлять з такою ініціативою, мені здається, що з цим важко буде сперечатися, оскільки санкції проти парламентаріїв суперечать і принципам європейського парламентаризму, і необхідності парламентського співробітництва, - заявив Пушков.
Читайте також: Москаль опублікував ще один компромат на Ющенка