Події
9 червня 2016
У поліції повідомили подробиці розбійного нападу на народного депутата
У Луцьку двоє невідомих напали на нардепа Ігоря Лапіна.
news-image

У поліції  Волинській області повідомили подробиці розбійного нападу на народного депутата України Ігоря Лапіна, передає «Є!»

Напад було скоєно близько 8 години на вулиці Арцеулова в Луцьку.

Злочинці та потерпілий застосовували зброю.

Сьогодні вранці, близько 8 години, я збирався власним автомобілем їхати по справах. До мене підійшов чоловік, відволік мою увагу та викрав із автівки барсетку із документами. Я кинувся наздоганяти зловмисника. Під час цього він викинув викрадену сумку та сів у автомобіль. Ймовірно, злочинці не зорієнтувалися й не могли знайти виїзд. Я своїм автомобілем перегородив дорогу. Після цього почув два постріли в мій бік. Дістав нагородний пістолет та вистрілив приблизно 7 разів. При цьому зброю направляв у землю та в бік бетонного паркану. Після цього зловмисникам вдалося втекти. Я зателефонував у поліцію. Цей напад я не пов’язую із своєю депутатською діяльністю. Вважаю, що тут мав місце корисливий мотив, – розповів Ігор Лапін.

Поліція вже встановила осіб, причетних до скоєння розбійного нападу на народного депутата та проводить всі необхідні оперативно-розшукові заходи з метою їх затримання.  

На даний час завершився огляд місця події по вчиненню розбійного нападу на народного депутата України Ігоря Лапіна. Поліція з’ясувала, що двоє чоловік викрали барстетку у потерпілого та застосовували зброю. Ніхто внаслідок застосування зброї не постраждав. Ми провели детальний огляд місця події, опитали очевидців. На місці події виявили та вилучили 7 гільз від пістолета народного депутата. Злочин, скоєний на нардепа, не пов’язаний із його депутатською та військовою діяльністю. Найімовірніше, що злочинці діяли із корисливих мотивів, – повідомив заступник керівника ГУНП у Волинській області Анатолій Петрушин.

 Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Триває слідство.