Україна
11 червня 2016
У МЗС РФ висловили обурення через інцидент біля генконсульства в Одесі
У відомстві пожалілися на порушення норм міжнародного права.
news-image

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали потворним інцидент, що стався 10 червня біля генконсульства РФ в Одесі. Українські активісти заблокували будівлю, де повинен був відбутися прийом з нагоди Дня Росії, і принесли з собою яйця, гній і шибениці. Про це йдеться на сайті зовнішньополітичного відомства, повідомляє «Є!».

"Даний інцидент в черговий раз свідчить про те, що на жаль, антиросійські настрої в Україні як і раніше нагнітаються, а українська влада навіть не в змозі забезпечити дотримання загальноприйнятих норм міжнародного права, що стосуються безперешкодного функціонування дипломатичних представництв на території країни ", - наводяться слова Захарової на сайті зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, в акції  біля генконсульства Росії в Одесі брало участь близько сотні активістів. Вони принесли з собою гній і розсипали його навколо території генконсульства. Крім того, вони закидали будівлю яйцями і виставили поруч з офіційною установою шибениці.

У генконсульстві пожалілися, що заздалегідь направляли ноту в представництво МЗС України з проханням забезпечити заходи безпеки і безперешкодний доступ на територію.

Читайте також: Губернатор Одещини продемонстрував роботу у кабінеті-наметі (фото)