Політика
11 червня 2016
Луценко сказав, кого затримала ГПУ
Під час брифінгу Юрій Луценко назвав ім'я чиновника, затриманого Генпрокуратурою.
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про затримання одного з організаторів у справі про розкрадання скрапленого газу Сергієм Курченко, повідомляє «Є!».

Йдеться про колишнього заступника міністра економіки Олександра Сухомлина.

"За перші десять днів група [Володимира Жербицького] розгорнулася і разом з оперативними службами СБУ, ГФС вчора був затриманий один з організаторів схеми з розкрадання скрапленого газу, один з активних членів злочинної організації громадянин Сухомлин. Він підозрюється в тому, що, перебуваючи в 2010 -2014 роках на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, за попередньою діючи змовою з Януковичем, Азаровим і Курченко незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта", а саме - виробленим ними зрідженим газом на суму понад 2 млрд гривень ", - сказав він на брифінгу в суботу.

Цей газ дешево продавався на аукціонах для потреб населення компаніям, пов'язаним з Курченком, а потім передавався для реалізації власникам автозаправних станцій вже за ринковою вартістю. Завдяки цьому злочинне угруповання заробила понад 5 млрд гривень.

"11 червня в Голосіївському районному суді Києва громадянин Сухомлин був заарештований із заставою 100 млн гривень", - розповів Луценко.

Справу проти Сухомлина порушено за статтею 255 (створення злочинної організації) та 191 (розкрадання держвласності в особливо великих розмірах).

Читайте також: «Ми не кричимо «зрада», ми працюємо»: затримано чиновника з оточення Януковича