Війна
18 червня 2016
Росія показово грає м'язами. В Україні стурбовані
Роман Доник висловив стурбованість з приводу того, що відбувається у Росії.
news-image

14 червня в РФ була оголошена позапланова перевірка мобілізаційних здібностей військових частин, передає «Є!». Перевірка пройде в чотирьох федеральних округах і триватиме до 22 червня. 15 червня надійшли відомості, що будуть задіяні особи, що знаходяться в запасі.

Перевірці підлягає ряд органів військового управління, а також збройові і продовольчі бази, бази зберігання техніки, логістика.

Раніше міністр оборони РФ, Сергія Шойгу заявляв, що згідно з планами, в першу добу мали проінспектувати виконання встановлених норм степені бойової готовності і здатність оперативного вирішення низки завдань, в тому числі щодо мобілізації.

Іншими словами, готується повномасштабна репетиція загальної мобілізації. В рамках якої, вчора, 17 червня, Шойгу проінспектував Крим і Краснодарському край.

Російська сторона продовжує переконувати, що ніякі міжнародні угоди, що стосуються заходів довіри і контролю озброєнь, не порушені. Політичні оглядачі, такі як Олександр Гольц, пов'язують "перевірку" із запланованим самітом НАТО 8-9 липня у Варшаві та бажанням Росії продемонструвати повну готовність до повноцінної наступальної війни.

Читайте також: Норвегія готується відбиватися від «непередбачуваної Росії»