Події
20 червня 2016
На Одещині питною водою отруїлися сотні людей, проведуть гіперхлорування
Кишкова паличка, ротавірус та норовірус, які знаходяться у водоймах, звідки людям подають воду, стали стійкі до обробки звичайною дозою хлору.
news-image

Як повідомляє «Є!», мер Ізмаїла Андрій Абрамченко заявив, що сьогодні у місті проведуть гіперхлорування води.

Це пов'язано із тим, що на поверхні води знаходяться три небезпечних віруси. У ДСНС зазначають, що з 16 по 19 червня із гострим гастроентероколітом звернулися 399 людей, серед яких 241 дитина.

З метою профілактики прийнято рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання – в зв'язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до тієї дози хлору, яка застосовується для стандартного знезараження води, - написав мер міста на своїй сторінці у Facebook. - За шість годин до початку цих робіт населення міста Ізмаїла буде попереджено - з тим, щоб зробити необхідний запас води. У побутових цілях водою зараз користуватися можна, після обов'язкового кип'ятіння. Овочі та фрукти перед вживанням слід мити з господарським милом і обдавати окропом".

При цьому міський голова підкреслив, що аналізи води на бактерії давали негативний результат, то ж отруєння людей не пов'язане із поганою роботою СЕС.

Читайте також: Абрамченко ввів в Ізмаїлі надзвичайний стан