Україна
21 червня 2016
Садовий розповів про поточну ситуацію зі сміттям у Львові
Садовий також поскаржився на те, що місту не дають навіть планувати будівництво сміттєпереробного заводу.
news-image

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто продовжує перебувати в сміттєвій блокаді і держава відмовляється допомагати йому, передає «Є!».

Про це сказано в його коментарі, який розповсюдила прес-служба мерії міста.

"Нам блокують вивіз сміття на полігони, які є в межах області, а їх більше 600, нам заблокували вивіз сміття в Луцьк, Житомир. Також вночі намагалися блокувати вивезення сміття в Київ. Ніхто в страшному сні не міг собі подумати, що в українській державі мільйонне місто може опинитися в такій блокаді з боку держави", - поскаржився мер Львова.

За словами Садового, до Києва на сміттєспалювальний завод "Енергія" вивозиться близько третини сміття, який виробляє Львів, а "невеликий обсяг" розміщується на полігонах у Львівській області. Куди діваються решта відходи, мер не уточнює. При цьому він розповів, що все сміття з контейнерів в місті забирають "більш-менш" регулярно, після чого його складують на території приватного автотранспортного підприємства на виїзді зі Львова. Там його перевантажують на великогабаритні вантажівки.

"Маємо справу з системною і добре організованою протидією. Мабуть, це унікальний випадок, коли під час надзвичайної ситуації державна машина працює не на допомогу у вирішенні проблеми, а навпаки", - обурився Садовий.