Війна
22 червня 2016
Добровольчі батальйони «Азов» та «Донбас» повертаються на передову
Зорян Шкіряк наголосив, що вказані підрозділи не раз довели високу боєздатність та ефективність з початку російської агресії.
news-image

Полки спеціального призначення "Азов" і "Донбас", а також бригада швидкого реагування Нацгвардії повернуться на передову зони АТО. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє прес-служба МВС, пише «Є!».

"У першу чергу мова йде про оперативну бригаду швидкого реагування НГУ, а також про полки спеціального призначення "Азов", "Донбас". Вони повернуться на передову і будуть виконувати властиві їм функції безпосереднього зіткнення з противником", - сказав Шкіряк.

Вказані підрозділи, за його словами, не раз довели високу боєздатність та ефективність на початку російської агресії. Зараз, під час чергової ескалації конфлікту, позиції ЗСУ щодня піддаються обстрілам терористів, активізувалися ДРГ противника і снайпери. Тому повернення добровольців, які пройшли професійний вишкіл, є виправданим.

Нагадаємо, офіційно про відведення добровольчих формувань із зони АТО було заявлено в травні 2015 р. Разом з тим у ДУК "Правий сектор" заявляють про участь у бойових діях і наявність втрат.