Світ
22 червня 2016
У Росії заявили, що створять до 2035 року телепортацію
В найближчі два роки на програму планується витратити близько 10,8 мільярдів рублів.
news-image

У найближчі два роки на програму планується витратити близько 10,8 мільярдів рублів, повідомляє "РІА Новости" з посиланням на "Комерсант", інформує «Є!».

Міжвідомча робоча група за участю віце-прем'єра Аркадія Дворковича ознайомиться 22 червня з програмою "Національна технологічна ініціатива", згідно з якою до 2035 року в Росії може з'явитися своя мова програмування, оператор зв'язку нового типу, а також телепортація.

В рамках програми, підготовленої Агентством стратегічних ініціатив, до 2025 року в Росії може з'явитися інфраструктура мобільного зв'язку 5G, а також стане можливим розгортання єдиної мережі захисту від кіберзагроз цивільного призначення. До 2035 року автори програми мають намір задіяти в країні нейроінтерфейси, квантові обчислення і використовувати природоподобні явища для передачі інформації.

За даними видання, в найближчі два роки на програму планується витратити близько 10,8 мільярдів рублів, з яких понад 7 мільярдів рублів повинні надійти з федерального бюджету, а решта коштів – від приватних інвесторів.

Читайте також: У МНС Росії проігнорували дзвінок хлопчика, який тонув в озері Карелії