Події
23 червня 2016
У Криму забажали створити власну авіакомпанію
Влада півострова сподівається, що авіакомпанія може з'явитися до кінця року.
news-image

Влада Криму розробила концепцію створення власної авіакомпанії. Про це в четвер під час Кримського транспортного форуму повідомив перший заступник голови комітету з транспорту Державної думи Росії Михайло Брячак, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Главою Криму Сергієм Аксьоновим концепція створення власної компанія вже затверджена, цим шляхом ми досить добре просуваємося, - сказав Брячак.

За його словами, реалізація цього проекту допоможе Криму просунутися в обсязі перевезень з більш привабливими цінами, "і в цілому економіка республіки від цього виграє".

З огляду на загальну економічну ситуацію, це допоможе збалансувати інтереси бізнесу тоді, коли незаповненість повітряних суден буде компенсована заповнюваністю санаторно-курортної інфраструктури, в цілому економіка республіки від цього виграє, - сказав Брячак.

Авіакомпанія в Криму може з'явитися до кінця року, повідомив міністр транспорту Криму Андрій Безсалов.

Ми підтримали цю ініціативу, направили відповідне звернення в Росавіацію. Ми будемо вітати створення такої авіакомпанії в Криму, - підкреслив Безсалов.

За його словами, у представників акціонерного товариства, які вийшли з пропозицією організувати роботу авіакомпанії в Криму, "гроші є". Більш того, зазначив міністр, "є хороша економічна оцінка ситуації" в Криму.

Пасажиропотік зростає, саме час створювати авіакомпанію (в Криму) і заробляти власникам і створювати зручності для пасажирів, - вважає міністр.
Сьогодні кількості рейсів (до Криму) явно недостатньо, я сам, буває, не можу вилетіти в Москву в потрібний час, - зазначив він.

У свою чергу заступник голови Мінтрансу РФ Микола Асаул заявив, що створення власної авіакомпанії не є першочерговим завданням для півострова Крим.

Ми не вважаємо це питання першочерговим, що потрібно в поточний сезон його вирішити, - сказав він журналістам, коментуючи концепцію створення власної авіакомпанії у Криму.
Ми не вважаємо це завдання нагальним. Але, природно, ми не заперечуємо, якщо вона з'явиться в Криму. Але ризиків багато. Це процес поступового розвитку, - сказав Асаул.

Асаул нагадав, що серйозні авіакомпанії в Росії "зазнавали краху". На його думку, створення своєї авіакомпанії - "це дуже непростий проект, його потрібно реалізовувати поступово".
Заступник міністра зазначив, що зараз в Крим літають більшість російських авіакомпаній.

Читайте також: Новгородські археологи виявили невідому раніше давньоруську лайку