Війна
26 червня 2016
Росія готує нове покоління терористів з українських дітей (відео)
Школярі, які проживають на підконтрольній "ДНР" території, проходять військову підготовку в Пензі.
news-image

Школярі окупованого Луганська (ЛНР), замість насолоджуватися літніми канікулами, проходять військову підготовку в таборі Міноборони Росії в Пензі, передає «Є!».

В оборонно-спортивному таборі "Гвардієць" дітей вчили кидати гранати і розбирати автомат Калашникова, стріляти з нього і пістолета Марголіна. Відео про такий активний відпочинок терористи навіть розмістили на каналі бойовиків News-Front на YouTube.

Відомо, що дітей з окупованих територій Донбасу Росія залучає до терористичної діяльності вельми активно і давно. У захоплених бандугрупованнями містах ще з 2014 року функціонують: в Алчевську "Бригада Привид", дитячий диверсійний батальйон ім. св. Георгія Побідоносця, сформований на базі школи-ліцею в Ровеньках. Дітей там вчать "Історії Росії", "Основ православ'я" і військових дисциплін (тактика ведення бою, основи розвідки, снайперська майстерність, стрілецька і саперна підготовка).

Сприятливою умовою для терористів є нинішня вкрай важка соціально-економічна ситуація на контрольованій ними території. Багато сімей, які не мають коштів для існування, погоджуються віддати дітей в такі ось безкоштовні табори, де їх будуть годувати і одягати. А дітям, схоже, подобається.

"Однокласники і друзі будуть заздрити", - розповідають підлітки про навчання в таборі.
Читайте також: Бойовики «ДНР» масово звільняються через низьку зарплату, - розвідка