Світ
27 червня 2016
Кремль заявив, що Ердоган вибачився перед Путіним за збитий російський Су-24
Президент Туреччини пропонує Росії спільно боротися з тероризмом.
news-image

Президент Туреччини Реджеп Ердоган приніс офіційні вибачення за збитий в листопаді російський військовий літак Су-24. Про це в понеділок, 27 червня, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, передає «Є!».

«Президентом Російської Федерації Путіним отримано послання президента Туреччини Ердогана, в якому турецький лідер висловив свою зацікавленість у врегулюванні ситуації, пов'язаної із загибеллю російського військового літака», - сказав Пєсков.

За його словами, Ердоган висловив «глибокий жаль» у зв'язку з подією і готовий «зробити все можливе для відновлення традиційно дружніх відносин між Туреччиною і Росією». Президент Туреччини пропонує Росії спільно боротися з тероризмом.

Ердоган також висловив співчуття родині загиблого російського пілота.

«У нас ніколи не було бажання і явного наміру збити літак, що належить Російської Федерації», - написано в опублікованих на сайті Кремля витягах з телеграми.

Нагадаємо, російський військовий літак був збитий 24 листопада 2015 року. Міноборони повідомило, що Су-24 збили турецькі військові на території Сирії. Весь цей час Туреччина стверджувала, що літак порушив повітряний простір країни. При падінні Су-24 загинув пілот Олег Пєшков.

Читайте також: Телеканал Russia Today випадково показав російські касетні бомби в Сирії (відео)