Події
25 липня 2016
У Прилуках діяла банда нахабних жінок-розбійниць
Одна із зловмисниць навіть не досягла 18-річного віку.
news-image

Як повідомили у поліції Чернігівської області, 22 липня на лінію «102» надійшло повідомлення прилучанина, що на його 88-річну матір було здійснено напад, передає«Є!»

Чоловік розповів, що зловмисники заволоділи грошима та мобільним телефоном старенької.

Поліція з'ясувала, що близько 13:30 до будинку пенсіонерки проникло 4 жінки.

Непрохані гості перелізли через паркан, відчинили хвіртку подільникам та зайшли до будинку. Лиходійки поводили себе нахабно й агресивно, вимагали господиню сказати де вона зберігає заощадження.

Пенсіонерка мовчала, тоді зловмисниці почали нишпорити по кімнатах в пошуках грошей та цінностей. Після безрезультатних пошуків нападниці взяли до рук сокиру та пригрозили господині фізичною розправою, якщо та не розповість де гроші.

Аби припинити знущання над собою, літня жінка віддала всі свої заощадження – 1500 гривень. Отримавши бажане, зловмисниці прихопили з собою ще й мобільний телефон жертви, після чого поспішили залишити будинок, - йдеться в повідомленні поліції.

Під час розкриття злочину у пригоді поліцейським стала впроваджена у місті система відеоспостереження. Завдяки їй поліцейські визначили коло підозрюваних, а також відслідкували маршрут пересування правопорушників.

Камери чітко зафіксували групу осіб неслов'янської зовнішності.

Зловмисниць вдалося затримати. Ними виявилися місцеві жительки віком від 34 до 40 років, а одна навіть не досягла 18-річного віку. Двоє з нападниць вже раніше мали проблеми з законом.

Всі співучасники кримінального правопорушення, крім неповнолітньої, затримані поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Їх очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Читайте також: Луценко опублікував свою анкету доброчесності (документ)