Суспільство
26 липня 2016
Викладачі з України взяли участь у науковій конференції у Криму
У резолюції педагоги подякували Аксьонову, Константинову і Цекову.
news-image

Українські викладачі з Києва, Запоріжжя та Дніпра взяли участь у науковій конференції, яка відбулася в Криму. Про це у себе у Facebook повідомляє журналіст телеканалу "1+1" Яків Носков, передає «Є!»

10-та Міжнародна науково-практична конференція "Російська мова в полікультурному світі" тривала в Ялті з 8 по 11 червня і зібрала викладачів і вчених з десяти країн, включно з Україною.

У програмному комітеті форуму Україну представляла професор кафедри російської мови Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова Ірина Зайцева.

Пані Зайцева - депутат Луганської облради, обрана за списками Партії регіонів. У 2010-му році вона була призначена заступником міністра освіти. Пізніше Дмитро Табачник, оцінивши заслуги підпорядкованої, надав їй посаду директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Власне, не дивно - з огляду на риторику Ірини Зайцевої. Ну наприклад: «Загальновідомий факт, що український націоналізм сьогодні підняв голову і чітким фашистським кроком простує по сьогоднішній Україні при потуранні і під заступництвом президентської гілки влади, нещадно знищуючи на своєму шляху все наші культурні і духовні цінності, позбавивши нас можливості повноцінно використовувати міжнаціональну, а для основної частини населення нашого регіону рідну російську мову в суспільному житті країни, громадянами якої ми є ».

Це - з її запиту на ім'я тодішнього голови Луганської облради Валерія Голенка. На календарі - 2008 рік. Хтось ще буде дивуватися настроям, які культивувалися на Донбасі? - написав журналіст.


Дніпро на конференції представила доцент кафедри лінгвістичної підготовки іноземців Дніпропетровського національного університету Людмила Стребуль.

Найбільшу делегацію з України представило Запоріжжя - шість осіб, включаючи викладачів і доцентів Запорізького національного університету та Запорізького державного медичного університету.

Як стверджує Носков, на конференції прийняли резолюцію, в якій учасники подякували голові Криму Сергію Аксьонову, а також голові державної ради республіки Крим Володимиру Константинову і члену Ради Федерації РФ Сергію Цекову.  

Читайте також: У Карнегі Хол пролунав «Цвіте терен» у виконанні 12-річного українського музиканта