Події
26 липня 2016
Горбатюк повідомив, хто допоміг втекти з Києва «чорній роті» «Беркуту»
Підозру оголошено тільки одній людині.
news-image

Підозру в організації втечі більшості спецназівців з "чорної роти" "Беркуту" оголошено особі з керівництва ГО "Ніхто крім нас". Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, інформує "Лівий берег", передає «Є!»

Горбатюк не назвав цю людину.

За його словами, цій людині повідомили про підозру у приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років.

Кримінальний кодекс не передбачає у такому випадку арешт як запобіжний захід.

"Розслідування триває, воно ще не завершено, мають бути встановлені всі обставини і деталі. Коли будуть встановлені - справу буде направлено до суду, наразі розслідування ще триває і подробиці досудового слідства не можуть бути оголошені. Є особи, яким надавали вказівки щодо сприяння приховуванню злочину. Але наразі підозру оголошено тільки одній людині,- сказав Горбатюк.

Зброя була знайдена співробітниками СБУ ще у серпні минулого року, у лютому цього року була передана ГПУ, а вже подальші слідчі дії дозволили встановити обставини вивезення та знищення зброї і, відповідно, осіб, які були у цьому задіяні.

Нагадаємо, що ВГО "Ніхто крім нас" об'єднує ветеранів Афганистану.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що людина, яка втопила зброю "чорної сотні" і сприяла втечі "беркутівців", була разом із Євромайданом.  

Читайте також: У Державіаслужбі і Адміністрації морських портів пройшли обшуки