Виробник холодильників «Норд» більше не може продовжувати роботу в окупованому Донецьку
Мажоритарним акціонером і президентом компанії станом на четвертий квартал 2013 року був екс-нардеп Валентин Ландик.
news-image

Компанія-виробник побутової техніки «Норд» (Донецьк), яка раніше була найбільшою в Східній Європі, прийняла рішення з 1 серпня припинити роботу підприємства в Донецьку, законсервувати його основні засоби, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Згідно з повідомленням підприємства в офіційному виданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне рішення прийняла спостережна рада «Норду» 11 липня у зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

В умовах, коли ПАТ «НОРД» не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні фактори нормального функціонування, продовження господарської діяльності - неможливе; єдиним раціональним рішенням є консервація основних засобів ВАТ «НОРД» на виробничому майданчику в місті Донецьк, - йдеться в повідомленні.

Для виконання цього рішення наглядова рада підприємства призначила комісію з консервації основних засобів на чолі з головою правління.

Основна мета комісії – забезпечення збереження в працездатному стані основних засобів та збереження наявних матеріалів, вирішення соціальних проблем на період вимушеної зупинки потужностей, - йдеться в повідомленні.

Довідка: Група компаній «Норд» (ТМ NORD) раніше була найбільшим у Східній Європі та СНД виробником складної побутової техніки (кухонних плит, торгово-холодильного устаткування, компресорів). Штаб-квартира компанії розташована в місті Донецьк. Кількість працівників на початок 2014 року становила понад 3,5 тис. осіб. Мажоритарним акціонером і президентом компанії станом на четвертий квартал 2013 року був народний депутат Валентин Ландик (частка 78,42%).

Читайте також: У Москві незадоволені великими масштабами розкрадання російської «гуманітарної допомоги» в «ДНР»